Aktualitások, hírek

Kedves Vendégünk!


Amennyiben szeretnéd megismerni konyhánk mesterfogásait, most pedig különösen indiai ízvilágát, gyere el 
Indiai Főzőtanfolyamunkra, melyet 

2012. szeptember 29-én, szombaton 10 órakor tartunk!

A tanfolyamon Indiát is megjárt szakácsunk bevezet 

- a vegetáriánus táplálkozás alapjaiba, 
- a speciális alapanyagok használatába,
- a különféle gabonák használatával kapcsolatos kulisszatitkokba, 
- és a különleges fűszerezés rejtelmeibe - ami az igazi szakácsművészet. 

Jelentkezni email-en vagy telefonon lehet: 
email cím: sattvafood@sattvafood.hu
telefon: 30-439-5434

Várunk sok szeretettel!


___________________________________________________________________________________

Kedves Vendégünk!

Örömmel értesítünk, hogy már lehetőséget tudunk biztosítani

        K&H-s SZÉP kártyák elfogadására 

az OTP, illetve az MKB által kibocsátott SZÉP kártyák elfogadásán túl. 

A kártya használatáról az alábbi cikkben olvashatsz részletesen. 

___________________________________________________________________________________

Kedves Vendégünk!

Örömmel értesítünk, hogy cégünk Széchenyi Pihenőkártya (ún. SZÉP kártya) elfogadóhellyé vált, azaz a rendelésed értékét ezentúl nemcsak készpénzzel vagy étkezési utalvánnyal (pl. Erzsébet utalvány) egyenlítheted ki, hanem a SZÉP kártyáról történő átutalással is.   

Az OTP, illetve az MKB által kibocsátott SZÉP kártyák elfogadásán túl most már lehetőséget tudunk biztosítani a K&H-s SZÉP kártyák elfogadására is.

Utalást kizárólag a Vendéglátás alszámláról tudunk fogadni.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy az így, átutalással fizetett összegből visszatérítésre nincs módunk, lemondás esetén a túlfizetés összegét a következő rendelésnél számítjuk be.

Kérjük, hogy amennyiben nem azonos a kártyabirtokos neve és a megrendelő neve, úgy ezt jelezd számunkra, hogy a megfelelő megrendelőhöz tudjuk hozzárendelni az átutalással érkező összegeket.  

Kérjük továbbá, hogy mivel számlát kell kiállítanunk a tranzakcióról, emailben (sattvafood@sattvafood.hu) , vagy a megrendelőlapon "Rendeléssel kapcsolatos kérés" ablakban add meg a részünkre a számlázási címedet is. 

Mivel a kártya használatának folyamata az egyes bankok esetében különböző, készítettünk egy kis útmutatót, hogy hogyan is kell használni az OTP, MKB, illetve K&H által kibocsátott kártyákat. 


          Az OTP SZÉP kártya használata

1. Első lépésként rendelésednél kérjük, hogy írd be a megrendelőlap alján a "Rendeléssel kapcsolatos igények" ablakba, hogy ezt a fizetési módot választod ("OTP Szép kártyával fizetek"). 

2. Rendelésedet követően visszaigazoló email-ben közöljük az aktuális rendelésed értékét.

3. Ezt követően be kell lépned az OTP Szép kártya munkavállalói oldalára, ahol regisztrációt és belépést követően válaszd az Előlegfizetés menüpontot, ahonnan indítani tudod az utalást. Itt jelöld meg a SattvaFood-ot mint elfogadóhelyet, és írd be a rendelési összeget. A megjegyzésbe kérjük írd be a szállítás hetét, amikorra az ételt rendelted tőlünk, és a nevedet, ha az nem egyezik a SZÉP kártyán szereplő névvel (pl.:2012. 18. hét, Gurman Pál). Ezt követően klikkelj a Fizetés indítása gombra, ahonnan az OTP Direkt oldalra jutsz.

4. Az OTP Direkt oldalon a következő adatokat kell megadnod:

- kártya típusa (válaszd az "egyéb" kategóriát),

- kártyát kibocsátó bank (OTP Bank),

- kártyán szereplő név,

- kártya száma,

- kártya lejárati dátuma.

Az Elküld gomb megnyomása után még egyszer leellenőrizheted az adatokat, majd ha ezt követően is rendben találtál mindent, akkor újra klikkelj az Elküld gombra.

Amennyiben van elég fedezet a kártyád vendéglátás alszámláján, akkor a tranzakció sikeres lesz. Ezt az átutalás tényleges megérkezését megelőzően mi is ellenőrizni tudjuk.

(Az otpszepkartya.hu oldalon megadott adatokhoz természetesen mi nem rendelkezünk hozzáféréssel, így nem rendelkezhetünk a számlád felett.) 


         Az MKB SZÉP kártya használata

A kártyával történő fizetés több lépcsős folyamat, melyhez szükséges egy kis együttműködés a két fél között.

1. Első lépésként szükséges, hogy a laktovegetáriánus, illetve vegán megrendelőlapon a „Rendeléssel kapcsolatos igény” ablakban jelezd, hogy ezt a fizetési módot választod ("MKB Szép kártyával fizetek"), illetve hogy ugyanitt megadd a részünkre a kártyán szereplő pontos nevedet (amennyiben az nem egyezik a regisztrációnál használt névvel) , illetve a kártya azonosító számát (nem azonos a kártya számával, a kártyán az alatt található). Ezzel a számmal kezdeményezzük mi a megrendelés teljes összegére az ún. előrefizetést. Ezzel egyidejűleg rögzítünk továbbá egy dátumot ( a megrendelés napját követő 2. munkanap), ameddig szükséges jóváhagynod az előrefizetés kezdeményezését.  

2. Ezt követően kapsz tőlünk egy emailt, amiben szerepel a rendelési összeg, a határidő, amíg jóvá kell hagynod az utalást, és egy „előrefizetési azonosító”.

3. Ezen adatok birtokában az adott határidőn belül be kell lépned az MKB Szép kártya portáljára , ahol jóváhagyhatod a tranzakciót. Ehhez meg kell adnod az előrefizetési azonosítót, a Szép kártya számát, a rendelési összeget, illetve ellenőrizned kell a kártyán szereplő nevet, és a szolgáltató (SattvaFood) nevét. Írd be továbbá azt az email címet, amelyre visszajelzést kérsz a tranzakcióról. Ezt követően az "Előrefizetés jóváhagyása" gomb lenyomásával véglegesítheted az utalást.

(Ha az adott időn belül nem sikerül jóváhagynod az előrefizetést, akkor még egyszer újraindítjuk a folyamatot, így ismételten további 2 munkanap fog a rendelkezésedre állni a jóváhagyásra. Ha ez alatt az idő alatt sem sikerül véglegesíteni az előrefizetést, akkor ezt követően csak készpénzzel, vagy étkezési utalvánnyal fogadjuk el a teljesítést.)

4. Amennyiben elég fedezet állt a Vendéglátás alszámládon az utaláshoz, úgy – velünk együtt – emailt kapsz az MKB Banktól arról, hogy a tranzakció sikeres volt.

(A kartyabirtokos.szepmkb.hu oldalon megadott adatokhoz természetesen mi nem rendelkezünk hozzáféréssel, így nem rendelkezhetünk a számlád felett. )


        Az K&H SZÉP kártya használata


A K&H-s Szép kártya esetén csak telefonon tudjuk lebonyolítani a fizetési tranzakciót, amihez szükséges egy kis együttműködésre a két fél között. Az egész néhány percet vesz csak igénybe a részedről. 

1. Első lépésként kérjük, hogy a laktovegetáriánus, illetve vegán megrendelőlapon a „Rendeléssel kapcsolatos igény” ablakban jelezd, hogy ezt a fizetési módot választod ("K&H Szép kártyával fizetek"), illetve hogy ugyanitt megadd a részünkre a kártyán szereplő pontos nevedet (amennyiben az nem egyezik a regisztrációnál megadott névvel) , illetve a kártya számát (kétszer 8 jegyből álló szám).

2. Ezt követően a kiszállítás napján (amennyiben több napra rendeltél, az első kiszállítási napon) megkeresünk telefonon, és jelezzük, hogy ha neked is alkalmas az időpont, akkor elindítjuk a banknál a telefonos terhelési folyamatot, és kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézéshez készítsd elő a banki azonosításhoz szükséges adatokat. (Természetesen ha éppen nem alkalmas az időpont, akkor egy megbeszélt időpontban később újra hívunk.)

3. Ezt követően mi felhívjuk a bank ügyfélszolgálatát, bediktáljuk a tranzakció adatait, majd a bank azonnal felhív Téged, hogy jóváhagyd a terhelés adatait. 

4. A bank először azonosít Téged az alábbi adatokkal:
           - pontos név
           - születési idő
           - anyja neve
           - adóazonosító (érdemes az adókártyát előkészíteni), 
majd ezt követően jóváhagyatja a terhelés adatait (összeg, alszámla típusa, szolgáltató neve). Amennyiben a terhelést jóváhagytad, és a számládon elegendő fedezet áll rendelkezésre, úgy a bank tájékoztat minket arról, hogy a tranzakció sikeresen megtörtént.                                                                                                                                                                                          

CSAK HÚSMENTESEN!!!

A kéthavonta megjelenő Wellness magazin idei legújabb, februári-márciusi számában egy féloldalas cikket közölt le rólunk, a SattvaFood-ról, miután több budapesti ételkiszállító céget és azok ételeit – köztük a mienket – tesztelték. A két hétig tartó tesztelés után személyes tapasztalataikat osztották meg a cikkben az újságírók. Ezt honlapjukon egy szavazásos játék is követte, amelyben a tesztelt cégek kerültek újból megmérettetésre. 
Nagy-nagy örömünkre szolgált és nem kis büszkeséggel jelenthetjük ki, hogy a SattvaFood a megmérettetett cégek közül a legjobb három között szerepelt! 
A SattvaFood-ról szóló cikk írójának (Jaksa Petra) személyes véleménye szerint: „… A fogások kellőképpen fűszerezettek és ízletesek voltak, és annak ellenére, hogy húst nem tartalmazott az étrend, egyáltalán nem éreztem annak hiányát…A vegán életmód – bár csak két hétig tartott – kimondottan jó hatással volt rám. A könnyű ételeknek köszönhetően sosem volt túlzott teltségérzetem, a bőröm pedig határozottan tisztább és üdébb lett… .”  
A cikk írója továbbá kihangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak és szimpatikusnak találja, hogy konyhánk az ételek minősége mellett a környezettudatosságra is figyel, és hogy ezért, ebből a tudatos megfontolásból az ebédet mindig újrahasznosítható dobozokban szállítja ki.

Hálás szívvel köszönjük minden ránk szavazónak és tőlünk rendelőnek a bizalmat, és reméljük, hogy továbbra is minket és velünk együtt a tudatos táplálkozást választják!