Szolgáltatások‎ > ‎

Főzőtanfolyamok

Főzőtanfolyamok

A főzőtanfolyamok keretén belül a vegetáriánus táplálkozás alapelveit és különféle formáit (ayurvedikus, vegán, laktovegetárius stb.) ismerhetik meg a résztvevők számtalan ízletes vegetáriánus étel elkészítési módja mellett. A közös főzést közös étkezés zárja, és minden résztvevő megkapja a tanfolyam során elkészített ételek receptjeit, valamint számos hasznos tudnivalót a főzéssel és a táplálkozással kapcsolatosan.

Megfelelő számú résztvevő esetén legközelebb 2012. július 29-én tartunk főzőtanfolyamot. Amennyiben szeretnél részt venni tanfolyamunkon, kérlek jelezd ezt a szándékodat felénk a sattvafood@sattvafood.hu email címen, és mi értesítünk a részletekről.

Ayurvédikus főzőtanfolyam

Az Ayurvéda elsődleges szempontja a betegségek megelőzése a helyes életmód és gondolkodás, s ennek részeként a helyes táplálkozás által. A főzőtanfolyam első részében az Ayurvéda hat ízről alkotott tanát és táplálkozási alapelveit ismerhették meg a résztvevők. Az Ayurvéda mindent az öt elemen keresztül szemlél: ezek különböző aránya adja ki többek között az ember, az ételek, az ízek, a gyógyfüvek, a jóga ászanák, de még a gondolatok természetét, prakritijét, vagyis minőségét is. Fontos, hogy megismerve saját prakritinket, ahhoz igazodó, vagyis a bennünk nagyobb arányban szereplő elemeket kiegyensúlyozó ételeket fogyasszunk az egyensúly és ezáltal egészségünk megőrzése végett. 
A tanfolyam ebbe a gondolkodásmódba adott bevezetést és tanácsokat az egyes Ayurvédikus alkatok, a 3 dosha: Vata, Pitta, Kapha, szerinti táplálkozáshoz. A nap során elkészített ételek is háromfélék voltak a dosháknak megfelelően, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb és legízletesebb alapanyag és ízkombinációt. 
A főzőtanfolyamon készített ételekről részletes leírás található az alábbi blogbejegyzésben: Ayurvédikus főzőcske – téli finomságok a három doshának
A főzőtanfolyamot ez alkalommal F. Tóth Gabriella jógaoktató és ayurvédikus szakértő vezette.

Ayurvédikus főzőtanfolyam 2011 december


Korábbi főzőtanfolyamok

Főzőtanfolyam 2010


Főzőtanfolyam 2008 november


Főzőtanfolyam 2008 február